دلایل عدم استفاده از کود دامیتازه
کود دامیتخمیر نشده و تازه به خاطر میزان بالای آمونیاک قدرت آن را دارد که به درختان پسته آسیب برساند. برای جلوگیری یا به حداقل رساندن این پدیده، بهتر است از کودهای دامیتخمیر شده به صورت کمپوست شده یا کودهای کهنه استفاده شود. میکروارگانیسمهای خطرناکی در کودهای دامیتازه وجود دارند که میتوانند باعث ایجاد عفونتهای بیماری زا در انسان شوند .
کودهای دامیتازه برای تبدیل به کود کهنه یا پوسیده به حداقل شش ماه دپو شدن نیاز دارد تا آمونیاک آن خارج شود. غلظت نمک در این کودها ممکن است ضمن فرآیندهای تجزیهای افزایش یابد. بذر علفهای هرز در چنین کودهایی همچنان باقی میماند.
کود دامیکمپوست شده به کودی گفته میشود که بارها سیکل گرمایی را گذرانیده باشد و در بین آن نیز چرخانده شود. دمای ایجاد شده در این نوع کود که به بیش از شصت و سه درجه سانتی گراد میرسد باعث میشود میکروارگانیسمهای بیماری زا و بذر علف هرز نابود شود. در این نوع کود ترکیبات آلی (ضمن فرآیندهای پرشتاب تجزیه ای) تغلیظ و پایدار میشود و آن را به یک بهساز و اصلاح کننده بسیار مناسب خاک تبدیل میکند .
در کمپوست نیز ممکن است میزان شوری کود بدلیل تراکم یافتن نمک بالا رود. این نکته را باید در نظر داشت که بر فرآوری کود حیوانی و کمپوست نظارت خاصی وجود ندارد و امکان دارد بسیاری از این محصولات که با برچسب "کمپوست شده" در دسترس میباشند طی فرآیند تجزیه فعال (گرماده) تولید نشده باشد .